Gyengénlátó verzió

Vízumügyintézés

visa.jpg 


Néhány országba nem utazhatunk érvényes vízum nélkül. Már az utazás tervezésekor ellenőrizni kell az adott ország belépési feltételeit, hiszen „ahány ház, annyi szokás.” Időben tájékozódjon a szükséges dokumentumokról és a további vízumszerzési követelményekről, mert országonként és típusonként változik az ügyintézési idő.

A vízumszerzés követelményei általában:

  • A belépéstől, de inkább a tervezett hazaérkezéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél
  • A vízumkérő lap (elektronikus, letölthető, papír - célország-függő)
  • 2 darab friss, színes igazolványkép (3,5x4,5 cm nagyságú, fotós vagy automata által készített, fehér hátterű, szemből)
  • Repülőjegy (oda-vissza) valamint a szállás visszaigazolása
  • Egyes esetekben meghívólevél
  • Egyes esetekben biztosítás az utazás teljes időtartamára
  • Hivatalos út esetében mindig kell meghívólevél és kellhet munkáltatói igazolás is
  • Üzleti út esetén kérhetik a kinti cég cégkivonatának másolatát (pl. India)
  • Egyes esetekben a helyszínen fizetendő vízumdíj
  • Egyes esetekben utazási nyilatkozat tétele (személyes adatok, lakcím, utazás célja és egyéb utazással kapcsolatos információk)


Utazás előtt érdemes elolvasni a Konzuli Szolgálat tájékoztatását is, hiszen hasznos és aktuális információkkal rendelkeznek az utazásra nem javasolt térségekről, a vízummentességről, és a külképviseletekről is.

Az aktuális árakról érdeklődjön a travel@congresstravel.hu email címen, vagy személyesen irodánkban Szegeden a Dugonics tér 12. szám alatt.