Gyengénlátó verzió

Általános szabályok a poggyászra vonatkozóan

Kézipoggyász:

A repülőgép fedélzetére felvihető kézipoggyászok méretére vonatkozó szabályok légitársaságonként változnak, ezért érdemes már a jegyvásárlás előtt tájékozódni a lehetőségekről, mind a méret, mind a díjszabás tekintetében. A kézipoggyász általánosan elfogadott mérete 115cm (pl. 23x41x51cm) és súlya 3-10kg között mozog. Amennyiben a jegykezelő megitélése szerint a kézipoggyász túl nagy vagy túl súlyos, fel kell adni a többi feladott poggyásszal együtt. Ilyen esetben azonban számolni kell külön feladási díjjal.


Indulás előtt ajánlott tájékozódni a fedélzetre fel nem vihető tárgyak listájáról, valamint minden repülőtéren érvényben vannak az alábbi kézipoggyászban szállított folyadékokra vonatkozó szabályok:

kezipoggyasz info.jpg 

 

Feladott poggyász:

A poggyász feladás a check-in pultnál történik a jegykezelést követően. A feladandó poggyászok maximális súlya általában 20kb/poggyász lehet, de vannak légitársaságok, akik külön térítés ellenében nagyobb csomagokat is engedélyeznek. A megengedett súly túllépése esetén kilogrammonként kell díjat fizetni, a túlsúly mértékét a jegykezelő állapítja meg.

Normál poggyásztól eltérő, különleges tárgyakra (pl. hangszer, tolókocsi, babakocsi, sport eszköz) vonatkozó szállítási feltételeket minden esetben ellenőrizze a légitársaságok feladott poggyászra vonatkozó szabályzatában.

 

Elvezett poggyász:

Az elveszett poggyászt minden esetben az érkező tranzitban kell bejelenteni az adott légitársaság jegyeladásánál.

 

Poggyászokra vonatkozó további hasznos információkat talál a Budapest Airport honlapján.